3 Mart 2010 Çarşamba

Ülke meseleleri


''Ben çocukken televizyonlarda PKK’dan “şakiler” diye söz edilirdi. Şakiler, yani yol kesip soygun yapan eşkıya…

Sonra “terörle mücadele” başladı. Bu nispeten daha uygun bir kavramdı, yine de yanlıştı. Çünkü terör başlı başında bir güç değil, o gücün kullandığı bir “taktik”tir. Dolayısıyla “terörle mücadele”, “tüfeklerle mücadele” veya “tanklarla mücadele” gibi anlamsız bir laftır aslında.

Türkiye’nin resmi dili, kendisine karşı teröre başvuran bu gücün ne olduğunu kabul etmeyi ise hiç istemedi. Sorumluluğu “sünnetsizler”e, “dış güçler”e ve “satılmışlar”a yıkmayı seçti. PKK’nın kurdurduğu partilerin neden her seçimde yüzde 5 civarında oy kazandığını sormadı, sordurtmadı.

Artık görmemiz gerekiyor ki, PKK, iki milyonu aşkın seçmeni, on binlerce ateşli taraftarı bulunan bir etnik milliyetçilik hareketidir. Buna karşı “efendim, devlet gitsin suçluları yakalasın” diyerek “çözüm” bulamazsınız. Koskoca Britanya dahi böyle bir “çözüm”ü IRA’ya karşı başaramamış, sonunda bir şekilde “siyasi çözüm”e gitmiştir.

Türkiye için de tek mümkün çözüm, meseleyi silahtan ve şiddetten olabildiğince arındırmak, siyasal ve sosyal zemine taşımak, ve “açılım”ı genişleterek “PKK tabanı”nı kazanmaya çalışmaktır.

Eğer bu yapılmaz, “daha fazla Habur” yerine “daha fazla kelepçe” yaşanırsa, “taş atan çocuklar” dayak yiye yiye hapislerde çürürse, ne olur biliyor musunuz?

Beş-on sene sonra bugünleri mumla ararız. Rahmetli Özal zamanındaki “ateşkes”in bitişine hayıflandığımız gibi, bugünkü “açılım”ın saman alevi gibi sönüşüne yanarız.

Çünkü bugün “taş atan çocuklar” o zaman çoktan “roket atan gençler”e dönüşmüş ve ülke yangın yerine dönüşmüş olabilir.


http://www.derindusunce.org/2010/03/01/%E2%80%98habur-olayi%E2%80%99-dogru-bir-olaydi/

bir arkadaşın facebookta paylaştığı bir linki takip ettim ve www.derindusunce.org diye bir site ile karşılaştım.
hayli ilginç yazılar ve alıntılar vardı.
''Habur olayı aslında doğruydu'' diye bir başlık dikkatimi çekti(star gazetesinden alıntı imiş.
başlığa tepki ile girdim , ilk kısmı hariç yazının alıntı yaptığım kısmına katılıyorum.
boldladığım yere özellikle dikkat çekmek isterim.
çünkü bu sorunu hiç düşünmemiş, bunun üzerinde hiç kafa yormamış olanlar, 'kürt kardeşlerimizle pkk'lıları bir tutamayız' gibisinden ilk zamanlar benim de düşündüğüm sözlerle ifade etme kolaylığını seçiyorlar.
ama iş tahmine edilenden çok daha fazla birbirine girmiş vaziyette.
Allah yardımcısı olsun bu milletin ve vatanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder