22 Mart 2010 Pazartesi

ABD-Futbol-Milliyet


evet milliyet gazetesi sonunda amerikalıların futbolu neden sevmediğini anlatan bir habere yer vermiş.gerçi haber sayılmaz,aktarma yani tercüme bir haber.ve sözü James Montague'e bırakıyoruz şimdi ,pardon Milliyet tercüme ekibine.

''Montague, köşesinde ABD Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncuları, eski kaptanları, yöneticileri ve taraftarıyla konuştu. İşte ünlü gazetecinin ABD Milli Takımı kaptanı Walter Bahr ile yaptığı söyleşide Bahr'ın, Beşiktaş ile ilgili anıları:

'O yıllar Philadelphia Nationals takımında oynuyordum.St. Louis'de Beşiktaş'la bir maç yaptık. 2. Dünya Savaşı'ndan çıkmıştık ve kendimize çok güveniyorduk. Amerikalılar'ın, dünyanın en iyi askerleri ve sporcuları olduğuna inanıyorduk. Fakat Beşiktaş bizi 5-0 yendi. Herkes o kadar büyük hayal kırıklığına uğradı ki adeta şok olduk. Bu sonucu asla beklemiyorduk. Futboldan ben bile soğudum."

söze gerek var mı bilmiyorum ama içimden ,'Atma recep din kardeşiyiz' diyesim geliyor ama maalesef değiliz.işte güzel ülkemizin güzide gazetesinin haber anlayışı.şimdi diyeceklerdir ki ,'biz ne yapalım,adam öyle demiş'.yapma kardeşim işte,problem de bu ya zaten.senin osuruk sesinden haber yapman.koca Amerika'nın bin milletinin neden futbolu sevmediğini o ahmak öyle anlatsa bile ,sen bunu yemeyeceksin veya 3-5 kişiye şirin görünmek için bu salakça haberi koymayacaksın gazetene.
geçen gün bir mevzu açıldı.ırklar ve mezheplerle alakalı.arkadaşın biri dedi ki:
''Türkiye'de müslüman sünni hanefi mezhebinden olanlar Türk'tür.Müslüman sünni şafii mezhebinden olanlar Kürt'tür. Alevi olanlar Perstir. Alevi Kürt olanlar Ermenidir.''
ona o gün dediğim tek cümle vardı:'Keşke her şey bu kadar basit olsa'' diye.
şimdi de kese kağıdı milliyete diyorum ki;'Keşke her şey sizin kadar basit olsa''.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder