23 Nisan 2010 Cuma

Sen zararlı çıkarsın bu işten Bursa!


Bursaspor taraftarından bir tane aklıevvel çıkmış,Fenerbahçe yönetiminin Kasımpaşa maçı için biletleri toptan satın alıp nispeten daha makul bir fiyata kendi satması üzerine suç duyurusunda bulunmuş:
A.K. adındaki taraftar ,spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 14. maddesi 2. fıkrasında, ''Spor müsabakalarında her ne suretle olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde müsabaka biletinin temini, dağıtımı, bilette yazılan bedelin üstünde satılması ve kapasitenin üstünde seyirci alınması veya bu yerlere biletsiz seyirci kabul edilmesi yasaktır'' hükmünün yer aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Spor kulüplerinin aynı Fenerbahçe Kulübünün yaptığı gibi biletleri açıklanan fiyatlar dışında veya bedelsiz taraftarlara ulaştırması çok açık ve net bir şekilde yasak olduğu açıklanmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübünün kanun tanımaz bu hareketi dikkat çekicidir. Üstelik 25 Nisan Pazar günü birbirlerine rakip olacak iki kulüp arasında 600.000 TL gibi bir rakamın konuşulduğu para trafiğinden bahsediliyor. Bu son haftalara girilirken benim gibi birçok futbol severi rahatsız etmiştir. Ben de bu çerçevede hem devletimizin savcılarını, hem de futbolun marka değerini ve düzenini korumakla yükümlü Futbol Federasyonumuzu bu konuyu mercek altına almalarına yönelik göreve çağırmak üzere şahsi olarak Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundum.''

Birincisi, Fenerbahçe yönetimi bilet mevzusunu iki gün boyunca Kasımpaşa klübü yetkilileri ile görüşmüştür,Kasımpaşa yönetiminin Nuh deyip Peygamber demez tavrı üzerine böyle bir hareket çekmiştir.
İkincisi, kimseden gizli saklı yapılmış bir davranış değildir,tabiri caizse davul zurna ile duyurularak yapılmıştır.(hoş ,açıktan yapılmış olması olası suç durumunu ortadan kaldırmaz)
Üçüncüsü, 2004-2005'ten beri gelişen süreçte Fenerbahçe yönetimi tribün gruplarına 1 adet dahi bedelsiz,misafir,davetiye bilet vermemiştir(geçen sene E blokta olanlar ve 100.yıldaki bursa maçındaki olaylar bambaşka mevzulardır,bununla alakası yoktur).
Dördüncüsü, Fenerbahçe tribün grupları son 5 yıldır bedelini ödemeden istanbul'da veya deplasmanda bir tek bilet dahi almamıştır.
Beşincisi, biletlerin toplu bir şekilde satın alınıp,daha makul fiyat belirlemesi yapmış olmak şu futbol aleminde yapılmış en masum ve iyiniyetli bir harekettir.Türkiyede tribünlerde bursa,ankara,bjk,gs ve bir sürü anadolunun yavru tribünlerinde neler döndüğünü cümle alem biliyor.bu konuda Fenerbahçe tribünlerine dil uzatanı Allah çarpar.15 güne bir o ağzına kadar doldurmakla övündüğünüz stadınızın nasıl dolduğunu,kimin kaç bilet aldığını,hangi yönetim kurulu üyesinin hangi ulakla, tribünüzdeki hangi çakala bilet ulaştırdığını alem biliyor.
daha bundan 10-15 gün önce Bursa tribününden maç için gelen 6 kişiyi evimde ağırladım.bursa tribünün dinamikleri ve oluşumu ile ilgili bir yazı yazmıştım o zaman.buradan bakılabilir.
Altıncısı, bu bursalılarla bjkliler aslında birbirlerine çok benziyorlar.yine bir kanunu ,yönetmeliği kendilerine göre yontup,evirip ,çevirip bambaşka bir anlam çıkarmışlar.o 14.maddeden o sonucu çıkarıyorsanız,selimi diyarbakıra nasıl götürdünüz en basitinden bunun cevabını verin.

Sözün özü, Bir insan çıkıp laf söylerken önce aynanın karşısına geçecek meymenetine bakacak.O nursuz suratına kendi tüküremiyorsa, k.çını kırıp yerine oturacak.
burada laf edilbilecek en son tribün Fenerbahçe tribünü iken, ve son konuşacak olan bursalılar iken bu ne yüzsüzlüktür ki,çıkıp da suyu bulandırmaktan bu kadar erinmiyorlar.Sen zararlı çıkarsın bu işten Bursa.Haddini bil!!

2 yorum:

  1. Yasa diyor ki;
    "madde 14-spor müsabakalarında her ne surette olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde, müsabaka biletinin temini, dağıtımı, bilette yazılı bedelin üstünde satılması ve kapasitenin üstünde seyirci alınması veya bu yerlere biletsiz seyirci kabul edilmesi yasaktır."

    Şimdi Fenerbahçe yönetimi biletleri toplu ve organize biçimde alıyor ancak rayiç bedelin ne altında ne de üzerinde alıyor. dolayısıyla "her ne surette olursa olsun, toplu veya organize biçimde rayiç bedelin altında veya üstünde, müsabaka biletinin temini, dağıtımı" ibaresinin ihlali yok. Aynı şekilde biletleri bedelinin üzerinde satarak bir karaborsacılık da yapılmıyor yani "bilette yazılı bedelin üstünde satılması" ibaresinin de ihlali yok.

    Şimdi gelelim şu rayiç bedel meselesine. TSL maçlarına daha önce bu stadda oynanan maçlar için ne kadar bir "rayiç bedel" belirlenmiş, bu maç için ne kadar bir "rayiç bedel" belirlenmiş? bunu kim denetler? 50 liralık bileti 120 liraya sattığınızda ihlali kim işlemiş olur?

    YanıtlaSil
  2. Bursalı A.K. isimli şahsın iddiası tribün gruplarına bedelinin altında bilet dağıtıldığı yönünde.yani utanmaz bursalılar sene başından beri stadlarında neredeyse 5 kuruş para verip girdikleri maç yokken,gelip de 120 TL lik bileti 50'ye 80'e satarsan tribün gruplarına veya taraftara bedava bilet vermiş olursun iddiasında bulunuyor.bre utanmazlar,bursa belediyesi her maç 30 otobüs kaldırıyor deplasmana,maç günü 1000-2000 bilet geliyor utanmadan alıp onları karaborsa yapıyorsunuz bir de gelmiş dil uzatıyorsunuz.haddinize düşmüş değil.Fenerbahçe yönetimin müdahelesi çok çok olağanüstü bir durum olduğundan dolayı gerçekleşmiştir.yani 2 gün rica edip süre verdiler kasımpaşa yönetimine,yine iyileştirme yapılmayınca,bunun üzerine biraz da inatlaşma kabilinde yapılmış bir harekettir.120 TL lik fiyat yahu insaf.tabi sene başında gs'a yapılınca yine karşı çıkmıştık.yani bizim tavrımızda da tutarsızlık yok.

    YanıtlaSil