23 Ocak 2011 Pazar

Siyaseti spora sokarken siyasileri suçlayanlar


gs'ın tek yumruk isimli marjinal sol siyasi eğilimli grubunun öncülüğünde başlatmış olduğu protesto görüntülerini tribündergi'de gördüm duydum.anonsunu da orada duymuştum.tribündergi'deki arkadaşların bilmemesine imkan yoktur ama bu kadar da olmaz dedirten saçmalıklar zinciri büyüdükçe büyüyor.
-''Spora siyaseti sokuyorlar'' diyenlerin, boğazına kadar siyasete bulanmış olması çok acı.Takım sevgisinin de önüne geçmiş ideolojiler,marjinal ve toplumda karşılığında 1000'de 1 seviyelerinde.
-Türkiye'deki tribün kültürünün çok fazla muhafazakar köklere sahip olduğundan, milliyetçi reflekslerinin çok güçlü olduğundan tamamen bihaberler sanırım bu arkadaşlar.Altına bağımsız bilmem ne taraftarları diye imza atanların bildiğimiz, slogan ağzıyla konuşan militanlar oldukları aşikar.
-Kaşınmak istenenlerin, tahrik edilmek istenenlerin acaba bu milliyetçi muhafazakar refleksler mi olduğunu merak ediyorum.
-Topladığının binlerce kişinin tribünde bir karşılığını olmadığını sizler de biliyorsunuzdur umarım.Amacımız siyasi iradeye sövmek, sporu da buna alet ettik diye açık açık söyleyin de,insanların kafası karışmasın.
-Nedir yani amacınız açıkçası.Tribünde taban bulamazsınız bunu bilmiyor olmanız için ahmak olmanız gerekir.Zaten kutuplaşmış bir ülkenin, takım sevgisinde,tutkusunda birleşen insanlarını tribünde de mi bölmek istiyorsunuz? Tribünlerde de mi kurtarılmış bölgeler ilan edilsin istiyorsunuz? Kavgaları tribünde çıkartıp, medyada daha fazla yer alıp, toplumsal tabanı buradan yaratmak istiyorsanız da, yediğiniz dayak yanınıza kar kalır, bunun farkında değil misiniz?
Herkes aklını başına alsın, tribünler siyasetin hükmünün geçtiği yerler değildir.Türkiye'de tribünlerde belli bir siyasi eğilimin hakimiyeti vardır,evet bunu inkar etmiyorum.Ama bu insanlar hiçbir zaman birilerine zorla birşeyi dayatmamıştır,siyasi eğilimini, takım sevgisinin, aşkının,tutkusunun önüne koymamıştır. Ama marjinal solun ve hükümet muhalifi azgınların Tribünlere sokmak istediği nifak, çok büyük kırılmalara yol açabilir.Kör olmayan herkes görür bunu. Ona göre herkes akl-ı selim davransın. Sağduyulu olsun.Bu maskaralığa ve saçmalığa da bir son verilsin artık.2-3 gün kendinizi tatmin ettiniz, medyada yer aldınız, artık yeter kendinize gelin.İnsanların keyfini kaçırmayın. Herkes adam gibi takımını tutsun desteklesin.Haziran seçimleri için bir hesabı varsa,bunun yeri stadlar salonlar değildir.Tayyip Erdoğan'a oy için kömür dağıtıyor, stad yapıyor, spora siyaseti sokuyor diyen ahmaklar, bizzat sporun göbeğine siyaseti sokuyor ve sözde kendisi,bağımsız,muhalif, cart curt.
Tribünler takım aşkının haykırıldığı yerlerdir, kimse başka hesaplara girmesin.

3 yorum:

  1. fb nin bu işlere bulaştırılmaya çalışıldığını düşündüm bu sarı lacivert tek yumruk pankart ını görünce , fb bu tip konularda herzaman tek vücud olur bence siyaseti bir kenara bırakıp , bölüp parçalanlar işin içine sarı lacivert i katmasın bence , gs o stadı devlet e yaptırarak zaten siyasetin içine girmiş sonuçlarıda ortada .

    YanıtlaSil
  2. evet maalesef 'fenerbahche' grubunu biliyorduk ,kendi hallerinde takılıyorlardı şimdiye kadar.bu yürüyüşe destek veren fenerbahçeli grup maalesef onlar:http://www.fenerbahche.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=243:atk&catid=5:haberler-genel&Itemid=6
    takımlarını satıp, ideolojilerine kurban ettiklerinin farkında değiller neredeyse.gs'ın seyrantepe meselesindeki bütün tezleri, maalesef ama maalesef bu ideolojik bağnaz arkadaşların diline düşmüş durumda, sırf tayyip erdoğan düşmanlığından dolayı.
    üzülerek şahit oluyoruz bu duruma.
    vakit bulursam, tayyip erdoğanın stad meselesindeki yaptığı yanlışları da yazacağım bir ara.

    YanıtlaSil
  3. aynen, o arkadaşlar acaba fb nin hakkettiği ve hala alamadığı stad tapusu için yürürler mi , fb li kimliğin varsa sarı lacivert isen önceliğin bu olmalıdır .

    YanıtlaSil