17 Ocak 2011 Pazartesi

Futbolu golf'leştirme derdine girenler


gs taraftarı nankörlükten öte bir tavır almıştır. Erdoğan Bayraktar'ın itici üslubu ve yersiz konuşma metni her türlü protesto edilebilir. Militan derecesinde gs menfaatçisi bir devletin bürokratı toplamda 600 trilyonu bulan bir yatırıma devlet adına öncülük ediyor. Stadın devlet tarafından yapılması, devletin müdahele edebileceği alanlar şunlar bunlar falan filan 3 tane yazı yazabilirim, devletin bu stadı yapmaması gerektiğine dair ve başbakanın bu stadının yapılış aşamasında herhangi bir şekilde katkısının olmaması gerektiğine dair.
Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan; Fenerbahçeliliğine güvendiğim, inandığım bu yüzden kendisine sevgimin artmış olduğu insan, hayatında yaptığı önemli yanlışlardan birisini yapmıştır bu sürece direk dahil olarak. Karşı çıkmıyorsa da, ilgilenmemesi gerekirken, büyük bir hata ile süreci resmen kendisi başlatmış ve bitirmiştir.
İçimden sen bunu hakettin, senin neyine gidip godamanlara stad yapıyon diyesim geliyor ama yine de Türk insanının gs'lı bile olsa bu kadar nankörleşmiş olabileceği, misafirperverlikten bu denli uzaklaşabileceğini aklıma fikrime kendi kendime izah edemiyorum.Bırakın Türk misafirperverliğini , dünyadaki herhangi bir millet kendisine bu denli büyük hizmeti sunan birisine bu kadar büyük nankörlük etmez.
Gelelim ideoloji boyutuna.
Erdoğan Bayraktar'ın itici üslubu bıçakları bilemiş olabilir, bütün bunlar bunun ardına mı gelmiş bilemiyorum, ben yazılanlardan takip edebildiğim kadarıyla konuşuyorum.
Ama mesele şudur ki ; Türkiye'de seçim sath-ı mahaline girdiğimiz şu günlerde, Cumhuriyet tarihinde(hatta daha evveliyatına gitmekte beis yoktur) bu denli uzun süre yıpranmadan , katlayarak halk desteğini sevgisini elde eden başka bir lider olmadığından dolayı, azgın azınlığın patavatsız protestosu. Patavatsız diyorum ,çünkü başka bir açıklaması yok bunun. Yaşam şeklimize müdahele ediliyor, mahalle baskısı yaşıyorum diyenlerin , sözde kaygılı ve endişeli olanların feryadı işte bu azgın üsluptur. Kaygılı , endişeli insan mazlumdur, ama bu insancıklarda herhangi bir insani belirti yoktur. En temel insani erdemlerden birisi olan , misafire hürmetten yoksunlardır.
Azgın azınlık her daim olduğu gibi herkesi kendisi gibi düşünüyor zanneder, çünkü kendi gettolarında, kendi kıyılarında yaşam sürerler, halkın arasına, sessiz çoğunluğun arasına hiç girmezler. Sonra da kendi patavatsız protestolarını , demokratik hak olarak kılıflandırırlar.Protesto olur, her türlü olur, bu da o çerçevede değerlendirilir. Ama işin nankörlük boyutu, asla unutulmaz.
Bu azgın azınlık, ideolojik saplantıdadır.Kendi edepsizliğini, terbiyesizliğini, ''off be nasıl da posta koydum'' diye övüne övüne anlatır.
Hiç bilmezler ki, bu ülkenin gelmiş geçmiş en taraflı Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer'e karşı, sessiz çoğunluk bir gün olsun böylesine yakışıksız, patavatsız, iğrenç bir protestoda bulunmadı.
Neden bulunmadı? O beyefendiyi çok mu benimsemişlerdi ve seviyorlardı?
Tabii ki ,hayır. ''Mazlum edebinden susmuş, koyun sanmışlar'' hesabı. İnsanlar o günlerde haykırmak istediklerini hep içine attılar, neden? Çünkü Türk milletinin geleneğinde devletin başına saygısızlık yoktur.O devletin başıdır ve saygıyı makamından alıyordur. Sessiz çoğunluk edeb,adab bilen insanları çok büyük yüzdeyle içinde barındırıyor.Ama bu azgın azınlıkta bu tarz erdemler, vasıflar aramanın lüzumu yok.Bunlar açıktan terbiyesiz, edepsiz insanlardır.
Üzerinde çok da fazla konuşmaya gerek de yok.

Bazı bloglarda, Mesut Yılmaz protestosuna benzetenler gördüm.Çok şaşırdım.
Yahu bununla onun ne alakası var.Mesut Yılmaz , açıktan göstere göstere gs militanlığı yapıyor, üstelik ittifaklar kuruyordu, içimize dert koyuyordu.Fenerbahçe taraftarının o günkü protestolarında asla ve asla ideolojik bir temel yoktu.Tamamen Fenerbahçesini korumak için harekete geçmiş bir kitle vardı,zalime karşı.
gs'lılar ise nankörlük yapmıştır. Fenerbahçeli bir başbakan, gslı başbakanların dahi yapmadığı bir ilgi alaka ile , gs'a resmen stad anahtarı teslim etmiştir. Böylesi bir adamı, ideolojik nefretle protesto etmek, edepsizliktir, nankörlüktür. Yaşam şeklime müdahele ediliyor diyenlerin tezleri kendi ellerinde çürümüştür.
Hastalık ruhunuzu sarmış farkında değilsiniz.
Umarım bu hastalığa Fenerbahçe taraftarı özenmeye çalışmaz.
Buna heves edenler , kendi ideolojik bağnazlığını gitsin cumhuriyetspor,gazetesi,kanalı falan filan kursun, hatta gitsin direk partiye üye olsun, boyunun ölçüsünü haziran'da alsın.
öyle yavşak bir dövüşkenlikle,saldırganlıkla olacak iş değil.
adam gibi mertçe, usulüyle savaşırsın savaşacaksan.
yoksa insan yerine konulmazsınız!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder